10 reguli de baza pentru o afacere de succes

Top 10 reguli pentru o afacere de succes

afaceri de succesMai jos iti prezentam 10 reguli pe care orice afacere trebuie sa le indeplineasca pentru a deveni o afacere de succes. Acestea sunt:

1. Publicul tinta

Nu poti avea solutii pentru toti oamenii. Alege o nisa (un domeniu, o ramura) careia  sa-i acorzi toata atentia. Atunci cand esti focusat la un singur lucru, acel lucra va fi mai bun, mai competitiv si va avea un mai mare succes.

2. Fii diferit

Daca competitorii tai fac un lucru, nu te grabi sa-l faci si tu. Incearca sa vii cu idei noi, originale si care sa provoace senzatii pozitive. Nu te asemana cu majoritatea piatii, unde toate reclamele si toate produsele par la fel.

3. Construieste o echipa

Nu angaja pe cineva doar ca sa umple locul vacant. Angajeaza intotdeauna o persoana care este gata sa faca parte dintr-o echipa. Acea persoana trebuie sa-si doreasca sa contribuie la constructia si dezvoltarea afacerii. Cauta oameni entuziasti, oameni care fac din jobul lor o pasiune.

4. Fii rapid

Timpul este cea mai importanta marfa. Cand ai de facut o livrare vineri, fa acea livrare joi dupa-masa. Raspunde la telefoane si e-mailuri fara intarzieri mai mari de 24 ore.

5. Spune multumesc

Fa acest lucru foarte DES. Spune clientilor si angajatilor cat de mult ii apreciezi. Daca nu ai curajul, aplica metoda traditionala: scrie-le o felicitare, un bilet sau da-le un mesaj.

6. Fii consecvent

Asigura-te ca in afacerea ta se simte o prospetime. Cand zic prospetime, ma refer la o atmosfera placuta, un spatiu unde toata lumea lucreaza in armonie si „voie buna”. Atunci cand un client vrea sa cumpere, si are un contact financiar sau informational cu tine, trebuie sa i se transmita aceasta prospetime. Un client intotdeauna trebuie sa plece cu senzatia de multumire iar daca se poate, si razand.

7. Zambeste

Nu te gandi ca cei care cumpara o fac doar din prisma faptului ca ai un pret mic, un produs de calitate sau ca le oferi vreo garantie. Ei mai cumpara si pentru ca te plac. Fii intotdeauna politicos cu clientii, zambeste-le in permanenta, si o sa observi ca vanzarile iti vor creste.

8. Optimism fanatic

Daca esti conescvent, ai atitudine , crezi tot timpul ca vei reusi si lupti pentru obiectivele tale, intr-un final vei fi castigator. Un alt avantaj este acela ca ii vei inspira si pe cei de langa tine sa faca acest lucru.

9. Vinde cu cap

Nu merge pe mentalitatea majoritatii romanilor, vinde rapid si mult, orice si oricum. Poate aceasta tactica are roade, dar acestea sunt doar pe termen scurt. Rezolva probleme, satisface nevoi, fa lucruri care sunt chiar bune si utile clientilor tai. Aceasta strategie produce vanzari mai mici, la inceput. Avantajele sunt insa, inegalabile. Vanzarile vor creste continuu si constant, iar afacerea ta va fi una de lunga durata.

10. Paraseste-ti zona de confort

Nu accepta ideea ca un lucru se poate realiza numai cum l-ai facut tu sau cum il vezi tu facandu-se. E posibil ca o idee noua, moderna sau inovatoare, sa functioneze foarte bine pentru tine.